Op zoek naar een leuk hondenras?

Ben je er al over uit dat je een hondje wilt maar weet je gewoon echt niet welke? Kijk dan eens voor een Franse bulldog. Franse bulldogs worden steeds populairder in Nederland maar alsnog zijn ze erg zeldzaam in Nederland. Een labrador en jack russel zal je vaker voorbij zien komen in ons land dan een Franse bulldog. Lees snel verder als je ook zo benieuwd bent naar een Franse bulldog!

Wat is een Franse Bulldog?

De Franse Bulldog is een hondenras dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Het hondje is een erg klein en sterk hondje met van oorsprong een korte staart en kort haar. Het dier ziet er erg gespierd uit en heeft een korte stompe snuit. Daarnaast heeft de Bulldog vleermuisachtige oren waardoor het dier er erg grappig uit ziet. Over het algemeen heeft de hond een gladde, glanzende huid en weegt niet meer dan 12 tot 15 kilo. Het is een erg levendige en speelse hond, welke zeer aanhankelijk en gezellig is. Betrouwbaarheid en intelligentie zijn twee voorname kenmerken van de Franse Bulldog. Daarnaast zal hij veelal wel dominantie tonen richting andere honden, aangezien dit in het hondenras zit. Over het algemeen kan het dier wel goed overweg met andere honden of soortgenoten.

Een Franse Bulldog goed opvoeden

Vanwege de lieve en zorgzame karaktereigenschappen van een Franse Bulldog is het niet zo moeilijk om een puppy op te voeden. Trainingen moeten consequent en op een lieve manier aangepakt worden. Uiteraard zijn de hondjes een tikkeltje koppig, maar door een speelse aanpak te hanteren zal het opvoeden gegarandeerd een succes worden. Hondenspeeltjes zijn voor een Franse Bulldog ook een gegarandeerd succes. Franse Bulldogs houden van lopen, zo lang het niet te lang of te hard is en de buitentemperatuur dragelijk is. Bulldogs kunnen vanwege hun stompe neus erg slecht tegen warm weer en zullen gedurende de zomermaanden grotendeels van de tijd slapen of languit liggen. Tijdens de wintermaanden kan het wel is nodig zijn om voor je Franse bulldog Hondenschoenen te kopen. Vanwege hun zachte voetzooltjes kan de ondergrond dan te koud zijn en kunnen hun pootjes bevriezen. Hier hebben we het dan wel echt pas over temperaturen onder de 0.  Over het algemeen houden Franse Bulldogs van al het eten. Mijn ervaring is dat ze ook menseneten zoals gekookte kip of een plakje worst lusten, maar geef daar nooit te veel van. Daarnaast zijn er speciale Franse bulldog hondenbrokken waar alles in zit wat jouw hondje nodig heeft!

Geef een reactie