Activiteiten voor in de wintermaanden

Het is algemeen wel bekend dat tijdens de koudere maanden meer mensen in een dipje kunnen raken dan tijdens de zomer. Dit heeft natuurlijk te maken met het weer en het gebrek aan zonlicht. Maar het heeft er ook mee te maken dat het ’s avonds sneller donker wordt en mensen dan niet meer goed weten wat ze kunnen doen en al snel voor de tv hangen, wat erg begrijpelijk is. Maar toch zijn er echt nog meer dingen die je tijdens de wintermaanden kan doen dan je denkt! Zowel binnen als buiten de deur, lees snel verder voor wat tips!

Buitenshuis

Ook als het buiten wat kouder is, is het alsnog goed om er lekker op uit te gaan! Een goed idee om in het weekend te doen is een lekkere bos of strand wandeling. Want hoe mooi is het bos wel niet tijdens de herfst! Alle mooie herfstige bladeren die van de bomen vallen en misschien spot je nog wel wat paddenstoelen. Maar het strand kan ook wonderen doen voor je gemoedstoestand. Op een dag dat je een strandwandeling wilt maken moet het alleen niet al te winderig zijn want dan wordt je gezandstraald. Maar op een wat rustigere dag is even lekker uitwaaien op het strand een perfect idee. Veel mensen denken vaak dat fietsen alleen met mooi weer kan. Maar dat is helemaal niet zo! Pak je stadsfiets dames uit de schuur en ga een lekker stukje door de stad fietsen. Stop tussendoor even om lekker ergens te lunchen en je dag kan niet meer stuk. Heb je een dag even niet zo’n zin om actief te zijn? Ga dan een middagje naar de Intratuin. Rondom de winterperiode ligt het daar vol met allemaal kerstspullen en misschien ook wel een mooie kerstshow. Of kijk gewoon even lekker rond voor een mooie nieuwe kamerplant!

Binnenshuis

Maar je hoeft echt niet altijd de deur uit om een lekker dagje of avondje te hebben. Wat dacht je er namelijk is van om eens een avondje wat uitgebreider te koken. Probeer is een nieuw winters recept uit als je er toch de tijd voor hebt! Koken kan namelijk erg gezellig en leuk zijn en al helemaal als je je partner vraagt om mee te helpen! Een ander leuk idee voor een gezellig avondje is een spelletjes avond. Trek alle oude spellen uit de kast en hou een toernooitje. Wie de meeste spelletjes wint en mag wat lekkers uitkiezen als snack!

Geef een reactie