De decembermaand

December is weer de tijd om één van de talloze kerstmarkten te bezoeken. Vanaf half november worden vele stadscentra omgetoverd tot een sprookjesachtige omgeving. Duizenden Nederlanders reizen af naar België, Duitsland of Frankrijk om zich te vergapen aan al het lekkers en moois. Ook in ons eigen land zijn er een aantal drukbezochte kerstmarkten. Eén van de bekendste is de kerstmarkt in Valkenburg. Naast de bovengrondse kerstmarkt kan je daar ook een tweetal ondergrondse markten bezoeken in de grotten. In Valkenburg is er ook de mogelijkheid om in de Decembermaand diverse culinaire wandeltochten te maken. De routes brengen je door het centrum, langs de kerstmarkten en een aantal leuke restaurants. De tocht komt ook langs de mooie natuur en de heuvels die Valkenburg rijk is. De mooie heuvels zijn begroeid met naaldbomen en struiken.

Duitse Kerstmarkten

De kerstmarkten in Duitsland zijn zowel bij de Duitsers als ook bij de Nederlanders enorm populair. Bekende Duitse kerstmarkten vinden onder andere plaats in Keulen, Oberhausen, Düsseldorf, Munster en Dortmund. De reisafstand vanaf Nederland is beperkt waardoor er vele Nederlanders met de bus, trein of auto afreizen naar één van deze steden. Verder is het in December ook weer de tijd om je kerstboom neer te zetten. In veel huizen staat dan weer een mooi versierde naaldboom. Ook zijn er steeds meer mensen die in hun tuin een kerststalletje bouwen en daar de kerstsfeer nabootsen. Het hout wat je daar goed voor kunt gebruiken is douglas hout. Douglas hout is heel sterk, recht en stabiel. Een ander voordeel van douglas hout is dat het heel eenvoudig machinaal te verwerken is. Boren en zagen gaat een stuk gemakkelijker dan bij bijvoorbeeld eikenhout. Met douglas hout is het dus voor iedereen heel eenvoudig om een kerststalletje te fabriceren.

Kerstmarkten zijn tijdloos

Waarom zijn de kerstmarkten nog altijd zo populair?  De kerstmarkten vinden ieder jaar in dezelfde steden plaats, met vaak dezelfde kraampjes en toch zoveel bezoekers. Veel mensen zien het als traditie om gezellig met partner, gezin of familie en vrienden van de gezellige sfeer te genieten. Verder is het voor velen na een jaar hard werken een mooi moment van ontspanning. Op de kerstmarkt met een glaasje glühwein of chocomel genieten van de omgeving en al het heerlijke eten wat er te koop is geeft veel mensen een warm gevoel. De gezellige, warme sfeer en de prachtige sfeervolle versieringen zijn en blijven een grote aantrekkingskracht van de kerstmarkten. En dat de gewenste sneeuw vaak valt in de vorm van regen mag de pret niet drukken.

Geef een reactie