Verzekeringen voor motorrijders

Motorrijden is leuk, maar het is ook gevaarlijk, dat zal geen motorrijder ontkennen. Natuurlijk is dat geen reden om het dan maar niet te doen. Maar wat je wel kan doen, is zorgen dat je goed verzekerd bent als je op je motor stapt. Op die manier is het niet veiliger geworden, maar mocht er iets mis gaan, dan helpt een verzekering je met de financiële gevolgen van een ongeluk dragen. Er zijn verschillende verzekeringen mogelijk voor motorrijders, beginnend heel standaard maar mogelijk ook heel uitgebreid. Je kan je motorverzekering berekenen om iets te zoeken. Kijk niet alleen naar premie, maar ook naar dekking en maak ene verantwoordelijke afweging. 

WA

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Hier wil je altijd voor verzekerd zijn. Hiermee ben je namelijk verzekerd voor de schade die je aan anderen toebrengt met je motor, en heb je hierbij recht op juridische hulp. Dit is de meest standaard verzekering die je tenminste moet hebben. 

WA beperkt casco

Naast de standaard WA, ben je ook verzekerd voor schade buiten je eigen schuld met een WA beperkt casco verzekering. Denk daarbij aan diefstal, brand, of natuurschade. Accessoires tot 1500 euro zijn ook meeverzekerd en je krijgt ook nog eens pechhulp door heel Europa, mits je motor minder dan 10 jaar oud is. 

All risk

Een all risk verzekering impliceert dat je verzekerd bent tegen álles. De naam is een beetje misleidend, want je bent niet tegen alles verzekerd. Waar je wel tegen verzekerd bent, is schade door eigen toedoen, hoe hoog de kosten ook zijn. Door deze hoge dekking vallen de premiekosten ook hoger uit bij deze verzekering dan bij een WA verzekering, bijvoorbeeld. Een motor all risk verzekeren is dus prijzig, maar kan wel echt de moeite waard zijn. De premie is wat hoger, maar wanneer je daadwerkelijk schade rijdt, kunnen de kosten nog veel verder oplopen. 

WA volledig casco plus 3 jaar aanschafwaarde

Met deze verzekering kies je voor 100% zekerheid. Wat houdt deze verzekering in? Dat je motor gedurende de eerste drie jaar na aanschaf, in ieder geval voor hetzelfde bedrag als je aankoopwaarde verzekerd is. Oftewel: de eerste drie jaar is er geen sprake van afschrijving. 

Aanvullend

Naast deze verzekeringen kan je ook nog een aanvullende verzekering afsluiten. Dit is bijvoorbeeld een schade voor opzittenden. Dus iemand die met je meerijdt, maar ook jij als bestuurder. Deze verzekering vergoedt de schade die de bestuurders lijden na een ongeluk, zoals overlijden of invaliditeit. 

Geef een reactie