Hoe werkt een haartransplantatie?

Wanneer je een haartransplantatie overweegt, is het verstandig om je goed in te lezen en te laten adviseren. Er komt namelijk nogal wat kijken en het is ook geen goedkope ingreep. Overweeg je of je een haartransplantatie wilt ondergaan? Lees dan even verder. In dit blog leg ik uit hoe een haartransplantatie werkt en wat ongeveer de kosten ervan zijn.

Hoe werkt het?

Een haartransplantatie is het implanteren van haarzakjes (ook wel grafts genoemd) in het gewenste gebied van de klant. Dit kan bijvoorbeeld bij kale plekken op het hoofd, waar de wenkbrauwen zaten of de baard. Deze haren blijven zich levenslang produceren. Er zijn verschillende technieken bij haartransplantaties. De belangrijkste en bekendste technieken zijn FUT en FUE. Bij de FUT-techniek wordt er een strip haar uit het donorgebied gehaald. Het donorgebied wordt vervolgens gehecht zonder dat er een duidelijk litteken te zien is. Uit het stripje haar worden alle haarzakjes stuk voor stuk losgemaakt, in vloeistof gelegd en geïmplanteerd. De FUE-techniek is iets anders. Bij deze techniek worden de haarzakjes één voor één uit het donorgebied gehaald, in vloeistof gelegd en geïmplanteerd. Je kunt het best met een dokter overleggen welke techniek beter bij jou past. Hij of zij kan dan ook eventuele vragen beantwoorden. Je kunt bij een professionele haartransplantatiekliniek vaak een gratis adviesgesprek aanvragen.

Prijzen

Hoe duur is een haartransplantatie? De kosten van haartransplantaties kunnen heel erg uiteenlopen. De gemiddelde kosten van een FUE haartransplantatie zijn ongeveer 1.975,- (voor 500 grafts) tot 5.200,- (voor 1.750 grafts) en de FUT-techniek heeft een gemiddelde prijs van ongeveer 4.000,-. Je kunt ook kiezen voor een Haartransplantatie in Istanbul. In de meeste gevallen zijn de Haartransplantatie kosten daar stuk goedkoper dan de behandelkosten in Nederland. Houd er echter wel rekening mee dat er soms een taalbarrière kan zijn als je in Istanbul een haartransplantatie ondergaat. Het is namelijk wel fijn om goed te kunnen overleggen met degene die jou behandeld.

Waar moet je rekening mee houden?

Als je er voor hebt gekozen om een haartransplantatie te ondergaan, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen. Ten eerste moet je weten dat je zult moeten herstellen. Het is dus belangrijk om genoeg tijd in te plannen om even tot rust te komen na de behandeling. Ook zal de behandeling als het goed is meerdere dagen duren. Zorg er voor dat je dit van tevoren goed met de arts bespreekt. Hoeveel dagen gaat de behandeling duren? Wat zijn de voorwaarden? Welke techniek wordt er gebruikt en hoe werkt dat precies. Heb je er een goed gevoel bij? Dan ben je klaar voor de behandeling.

Geef een reactie