De beste tips voor een citytrip naar Antwerpen! 

Ga jij een citytrip naar Antwerpen maken en ben je benieuwd wat er allemaal te doen en te zien is in deze mooie stad? In dit blog lees je de beste tips voor jouw citytrip naar Antwerpen!

Tip 1: De reis

Een geslaagde citytrip begint met een goede reis. Ga je met de auto? Dan ben je er binnen één tot twee uur al! Maar ook met de trein of flixbus kun je snel in Antwerpen zijn. Hiermee reis je duurzamer, hoef je niet te zoeken naar parkeerplaatsen én ontloop je het betaald parkeren in de stad.

Tip 2: Je verblijf

Ga je Antwerpen ontdekken? Dan kies je het beste voor een verblijf in een hotel Antwerpen centrum, zo wandel je vanuit je bed ‘s ochtends direct het mooie en bruisende stadscentrum in. 

Tip 3: Museum aan de Stroom

Nabij de oude haven van de stad, ligt het Museum aan de Stroom. In dit museum kun je van alles leren over de geschiedenis van Antwerpen en kun je diverse exposities bekijken. Het allerleukste aan dit museum? Dat is het dak van zo’n zestig meter hoog vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over de stad. 

Tip 4: De Grote Markt

Een absolute must voor jouw citytrip naar Antwerpen is de Grote Markt. Hier vind je tal van gezellige terrasjes en leuke restaurantjes waar je altijd welkom bent voor een lekkere borrel of een hapje eten. Op de grote markt vind je ook het Stadhuis, de mooie fontein en de historische gildehuizen. 

Tip 5: De Onze Lieve Vrouwekathedraal

Deze kathedraal is een must see als je in Antwerpen bent. De kerktoren van deze kathedraal is de hoogste kerktoren binnen de gehele Benelux. Binnenin de kathedraal kun je ook een aantal mooie schilderijen van Rubens bekijken. 

Tip 6: Brouwerij De Koninck

Deze Antwerpse brouwerij biedt je de mogelijkheid om een rondleiding door de brouwerij te maken waarin je leert hoe het bier gebrouwen wordt en waar je van diverse biertjes kunt proeven. Liever gewoon een biertje drinken? Neem dan plaats aan de bar en bestel het biertje van jouw voorkeur. 

Tip 7: Chocolate Nation

In Antwerpen bevindt zich ook Chocolate Nation, dit is ‘s werelds grootste chocolademuseum. Ben jij fan van chocolade? Dan is dit museum absoluut het bezoeken waard! 

Tip 8: Het Rubenshuis

Het oude huis van de schilder Rubens ligt ook in Antwerpen en fungeert tegenwoordig als museum. Hierin kun je alles leren over zijn vroegere leven en zijn beste werken aanschouwen. Als kunstliefhebber kun je hier je hart ophalen! 

Geef een reactie