Voordelig mkb energiecontract kiezen in 2022

We kunnen er helaas niet meer omheen: de stijgende energietarieven. De energieprijzen zijn in de afgelopen tien jaar niet zo hoog geweest als nu. Wanneer je als ondernemer een nieuw contract over mkb energie nodig hebt, zul je je nog eens achter je oren krabben wanneer je de prijzen van het moment ziet. Voor de ene ondernemer is het aantrekkelijk om momenteel voor een flexibel energiecontract te gaan, terwijl de ander juist beter af is met een vast energiecontract. Laat je vooral adviseren door je zakelijke energieleverancier. In dit artikel lees je enkele tips waarmee je geld kunt besparen op je mkb energie in 2022.

Blijf nooit hangen bij een zakelijke energieleverancier

Wat je in ieder geval moet weten, is dat je nooit moet blijven hangen bij een zakelijke energieleverancier. Veel ondernemers hebben het niet door dat de einddatum van hun zakelijke energiecontract in zicht is. Het kan ook zijn dat ze het allemaal wel prima vinden bij de energieleverancier waar ze op dat moment zakelijke energie afnemen. Wat je ook doet; blijf in ieder geval nooit hangen bij het energiebedrijf waar je zit. Ga altijd op zoek naar een andere energiedeal waar je minder geld kwijt bent; hoe lastig dat nu ook lijkt te zijn met de stijgende energieprijzen. Zakelijke energiebedrijven stunten altijd met hun prijzen voor nieuwe zakelijke afnemers en zullen daarom sowieso met een beter aanbod komen dan wanneer je blijft hangen bij je huidige energieleverancier. Wat je natuurlijk ook kunt doen, is je huidige leverancier vragen om een aanbod voor zakelijke energie. Wie weet komen zij ook wel met een aantrekkelijke energiedeal waardoor je minder geld hoeft te betalen dan wanneer je blijft hangen.

Gebruik een zakelijke energievergelijker voor overstappen

Nu je weet dat je in ieder geval actie moet ondernemen, is het tijd voor de volgende stap. De kans is namelijk groot dat je geen idee hebt waar je zo snel een ander zakelijk energiecontract kunt vinden dat ook nog eens bij je jaarlijkse verbruik past. Heel simpel: gebruik een zogeheten zakelijke energievergelijker hiervoor. Dat is een handige online tool die je gratis kunt gebruiken. Het enige wat je hiervoor moet weten is je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen. Een extra wens kan bijvoorbeeld de wens voor een flexibel energietarief of een groen energiecontract voor je bedrijf zijn. Vervolgens gaat de tool op zoek naar meerdere energiecontracten die bij je bedrijf passen. Wat goed is om te weten, is dat zo’n zakelijke energievergelijker onafhankelijk is. Dat betekent dat je altijd het meest complete aanbod te zien krijgt. Zo weet je zeker waar je écht het meest voordelig uit bent en hoef je dus niet verder te zoeken.

Let altijd op de opzegtermijn en einddatum van contract

Dat is niet het enige wat je kunt doen om wat geld te besparen op je zakelijke energiecontract. Wist je dat het ook heel belangrijk is om te letten op de opzegtermijn en de einddatum om extra kosten te voorkomen? De einddatum is belangrijk omdat er altijd ergens anders een voordeliger energiecontract te vinden is, zoals je hierboven kon lezen. Blijf je toch hangen dan wordt het energiecontract verlengd tegen hoge verlengingstarieven. Dat is zonde van je geld. Naast de einddatum moet je letten op de opzegtermijn van je zakelijke energiecontract. Wat die termijn precies inhoudt, verschilt per aanbieder. De één hanteert een opzegtermijn van een maand, terwijl de ander drie maanden rekent. Let daar dus goed op bij het afnemen van je zakelijke energiecontract. Besluit je om eerder over te stappen dan de opzegtermijn is ingegaan? Dan ontvang je een opzegboete met een bedrag dat je moet betalen voor de energie die je had beloofd af te nemen. Niet heel vreemd, maar ook niet heel prettig. Op die manier betaal je altijd te veel voor je zakelijke energie.

Geef een reactie