Na zaken doen komt ontspannen

Als ondernemer ben je altijd druk met je bedrijf. Het is belangrijk altijd alert te zijn, klanten te binden en je werknemers tevreden te houden. Dit vergt veel tijd en energie. De huidige maatschappij stelt hoge eisen. Een foutje en social media staat er vol mee. Dat vergt van jou als ondernemer veel incasseringsvermogen. En laten we eerlijk zijn: negatieve publiciteit verhoogt ook de stress behoorlijk. Maar ook constante werkdruk en de hoge eisen die je aan jezelf stelt zijn niet bevorderlijk voor een goede gezondheid. Burn-out is helaas een veelvoorkomend verschijnsel in Nederland. De druk die we onszelf opleggen of die soms wordt opgelegd door anderen is torenhoog. Een burn-out is een ernstige aandoening. Het duurt maanden en soms jaren voor je er helemaal vanaf bent. Veel mensen zijn daarna gedwongen hun leven om te gooien omdat de stresstolerantie na een burn-out minder is geworden. Logischerwijs wil niemand het zover laten komen. Daarom is het belangrijk om te ontspannen en dat ook bewust in te plannen. Ontspanning is nodig, het is niet iets dat je doet als je er nog even tijd voor is.

Hoe ontspannen?

Als je dagen achtereen gespannen bent, is het natuurlijk erg moeilijk het werk los te laten. Je gedachten dwalen vaak automatisch af. Hoe kun je ontspannen? Iedereen heeft daar zijn eigen methoden voor. Veel mensen trekken de natuur in om te wandelen en te fietsen. Dat is nog gezond ook. Intensievere sporten zoals atletiek, boksen en wielrennen behoren ook tot de mogelijkheden. Je bent dan lichamelijk bezig en je hebt gene tijd om te piekeren over je werk. Ook thuis kun je van alles doen om eens lekker te ontspannen. Denk bijvoorbeeld eens aan een houten hottub in de tuin. Niets zo ontspannend als in de tuin in warm water naar de vogeltjes te luisteren. Ontspanning gegarandeerd.

Gezond eten

Ook belangrijk is om gezond te blijven eten. Eten met vrienden en familie is natuurlijk ook gezellig en ontspannend. Een OFYR BBQ kan je daarbij helpen. Op de OFYR BBQ bereid je makkelijk allerlei soorten voedsel zoals vlees, vis en groenten. Dat doe je lekker buiten als je om deze vuurschaal staat en ook dat werkt natuurlijk ontspannend. Kortom, ontspannen is makkelijker dan je denkt. Besteed er dan ook serieus aandacht aan, zo blijf je als ondernemer en zakenman optimaal functioneren en weet je zeker dat je je onderneming succesvol voort kunt zetten.

 

Geef een reactie