Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen, motoriek en natuurlijk ook nog eens hartstikke leuk! De leukste boekjes, puzzels en knuffels zijn bij Denderz te vinden. Bekijk ons speelgoed snel!

19 artikelen  Ontwikkeling van de hersenen

Van 0 tot 6 jaar zijn kinderen aan het leren hoe ze aandachtig kunnen kijken en luisteren, hoe ze kunnen spreken en nadenken. Hierbij is het voorlezen uit een boek erg goed. Je kindje leert beter te luisteren en na te denken hoe het verhaal ook alweer ging, waar jullie de vorige dag gebleven zijn. Ook krijgen ze een grotere woordenschat en leren ze beter te spreken.

Motoriek

Door een rammelaar boven je baby te bewegen, probeert hij of zij deze te pakken, het richtingsvermogen wordt hierdoor ontwikkeld. Bekijk ons collectie rammelaars snel! Later door puzzels te maken leren ze zich te concentreren waar het stukje neer te leggen en hoe de stukjes in elkaar passen. Ruimtelijk inzicht wordt hierdoor ook verbeterd.

Leuk!

Maar spelen is bovenal natuurlijk ook hartstikke leuk. Door de felle kleurtjes van ons speelgoed is het heel aantrekkelijk om juist hiermee te spelen. Ook de vormpjes en materialen zijn erg divers en helpen bij herkenning te creëren. Denk hierbij aan voelboekjes en knuffels.