Kinderen hebben minimaal 10 uur slaap per dag nodig en een baby zelfs 14 uur. Daarom is het belangrijk dat ze comfortabel liggen en zich prettig voelen in hun bed. Als ’s nachts in een natuurlijke houding geslapen wordt, kunnen de spieren tot rust komen om de volgende dag weer volop gebruikt te worden!

7 artikelen  Ritme

Al vanaf dat de baby nog in de buik zit is het belangrijk om dag- en nachtritme aan te leren. Met het wakker worden en gedurende dag een muziekje afspelen helpt om het kindje te laten wennen aan het dag ritme. Als het kindje geboren is heeft ditzelfde muziekje een kalmerend effect. Laat je kindje slapen op dezelfde tijden, zodat een routine opgebouwd wordt. Voor een betere slaap is zo weinig mogelijk afleiding nodig. Zorg dus voor rustige kleuren en maar één of geen knuffel in het bedje.

Nachtlampje

Met te veel licht slapen zorgt voor een minder goede nachtrust. Een lavalamp of aquarium kan te vel zijn en afleiden van de slaap. Met een nachtlampje slapen is geen punt. Een nachtlampje heeft vaak zo weinig licht dat het donker genoeg is in het kamertje om toch prettig te kunnen slapen.