De leukste (voor)leesboekjes van Denderz


Yes, de Nationale voorleesdagen zijn begonnen!! Deze hele week (25 januari t/m 4 februari) staat het voorlezen aan (jonge) kinderen centraal. Het feit dat voorlezen en samen lezen met je kinderen gezellig is, dat weten we. Bovendien is het nuttig voor de ontwikkeling van je baby en/of kind. In ons vorige blog kun je lezen wat het nut is van voorlezen aan kinderen. Om je wat (voor)leesboekeninspiratie te geven, hebben we onze leukste boeken voor je op een rijtje gezet.

Het Gouden boek voor Meisjes

In dit grote roze boek zijn vijf eerder afzonderlijk uitgegeven Gouden Boekjes gebundeld, speciaal voor meisjes! Het boek bevat de verhalen:

 • Bij Kiki thuis: In dit verhaaltje leidt Kiki je rond in haar huis, deur na deur gaat open om te bekijken wat er achter is.
 • De drie beertjes: Terwijl drie beren aan het wandelen zijn, krijgen ze in hun huis bezoek van Goudhaartje.
 • Dokter Pijpekop de poppendokter: Hij maakt alle poppen, soldaatjes, beren en clowntjes beter. Maar dan wordt de dokter zelf ziek. Zouden de poppen goed voor hem zorgen?
 • Ik kan vliegen: ‘’Een boekje over een meisje, dat vliegt als een sijsje. Spik spak spuiken, ze is een kuiken.Huppekee, Huppeka, ze doet alle dieren na.''
 • Roodkapje: Het wel bekende sprookje
 • Het meisje dat alleen maar witte chocolade lust: De jarige Joyce, die alleen witte chocola lust, bezoekt met haar vrienden een chocoladefabriek

Het formaat van het boek is groter dan dat van de oorspronkelijke gouden boekjes. De bladzijden zijn mooi en glanzend. Heerlijk om samen te lezen en de fantasie te prikkelen! Vanaf ca. 3 jaar.

Koop Het Gouden boek voor Meisjes voor maar €15 in onze webshop.

Het Gouden boek voor Jongens

In dit boek speciaal voor jongens zijn vijf verhalen van ‘Gouden boekjes’. Paul Steenhuis brengt hier verhalen bij elkaar waarin ‘een pas beginnend man zich graag verdiept’. Stoer en spannend dus. Deze blauwe bundel bevat de verhalen:

 • Vijf brandweermannetjes: Er is brand bij de familie Lutteput, en dan wordt de brandweer gebeld. De beroemde vijf brandweermannetjes gaan het vuur blussen.
 • Sambo het kleine zwarte jongetje: Het jongetje dat door tijgers in het nauw wordt gedreven en uiteindelijk met zijn vader en moeder tijgerpannekoeken van dolgedraaide tijgers bakt.
 • Christoffel en de Columbus: Christoffel en kapitein Schuddebaas fantaseren graag over avonturen terwijl ze op veerboot de Columbus varen. Maar op een stormachtige zaterdag raken ze verzeild in echt avontuur.
 • Mannetje Nies: Wanneer de voddenman moet niezen gebeuren er allemaal rare dingen: de gans verliest zijn veren, de hond miauwt, het konijn raakt zijn oren kwijt en nog veel meer. Komt dit nog goed?
 • Henkie met de hoorn: Henkie maakt graag muziek maar overal waar hij komt wordt hij weggestuurd. Ten einde raad stapt hij in een roeiboot en roeit ver weg.
 • Het bed van Tim: Een verhaal over een jongetje dat maar niet wil slapen. Hij is zo druk met spelen en springen op de bank. Dan stelt zijn vader voor om Tim’s bed maar te verkopen…

Het Gouden boek voor Jongens is een gewichtig boek met een harde cover en stevige bladzijden. De rug van het boek en de gouden letters stralen luxe uit. Ook ideaal om cadeau te doen. Je kunt het Gouden boek voor Jongens voor €15 bestellen in onze webshop.

He, wie zit daar op de wc?

Een heerlijk voorleesboek vol humor! Het boek is gekozen in de Prentenboeken Top 10 voor de Nationale voorleesdagen 2017.


Het is een verhaal over Beer, die heel erg nodig naar de wc moet, maar deze blijkt bezet te zijn. De deur is op slot, en op zijn geklop wordt niet gereageerd. Schiet nou op! Maar beer is niet de enige die hoognodig een plas moet doen, want zijn vriendjes komen een voor een aangelopen.

Ze houden het bijna niet vol, en dan is daar het verlossende geluid: er wordt een wc doorgetrokken. Een lief, klein jongetje moest een hele grote plas doen, zijn handjes wassen, en heeft daarnaast ook eventjes zijn boek uitgelezen op de wc (haha!)

Het boek wordt verteld in begrijpelijke rijmpjes en mooie illustraties!

Koop het boek: Hé, wie zit er op de wc van Harmen van Straaten in onze webshop voor €13.99.

Iedereen gaapt

Dit prentenboek neemt je mee naar het einde van de dag. De dieren zijn moe. Weet jij waaraan je dat kunt zien? Klap het flapje van de mond van ieder dier maar eens open. Je ziet het poesje, de slang en het wasbeertje gapen. Ze zijn moe. Het is bedtijd. En jij, ben jij ook moe?


De illustraties in dit prentenboek hebben hele zachte en rustige pasteltinten. De flapjes die open geklapt kunnen worden geven de afbeelding een driedimensionale indruk. Zij zorgen voor een grappige twist in het verhaal, omdat je in de bek van het dier kunt kijken wanneer hij gaapt. Het taalgebruik is zeer eenvoudig. Belangrijke woorden in de tekst zijn cursief of dikgedrukt en het lettertype is groot. Het verhaal is door de vragen die worden gesteld interactief. Het nodigt uit om te praten over het dagelijks leven en om verschillen te benoemen tussen dieren. Zoals de vorm van de tong of het aantal tanden.


Qua leeftijd- en belevingswereld sluit het prentenboek aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 1 jaar. Voor kinderen van deze leeftijd is het uitnodigend om de flapjes in het boek open te klappen en te ontdekken wat er achter verstopt zit. Ook sluit het verhaal goed aan bij het onderwerp ‘naar bed gaan’ en is daarom zeer geschikt om voor te lezen vlak voor het slapen gaan.

Het boekIedereen gaapt is te koop in onze webshop voor €14.95.

Alle dieren worden groot

Dit is een boek vol verrassingen! Het is een stevig kartonboek in een compact, vierkant formaat. Maar niet voor lang – want niet alleen de dieren groeien, het boek ook! Je kunt aan alle pagina’s trekken zodat deze langer wordt, en dan verschijnt er steeds weer een verrassing. Wanneer je bijvoorbeeld de slang laat groeien, zie je een aapje die gedag komt zeggen, terwijl hij schommelt.

De bladzijden van dit boekje zijn gemaakt van stevig karton, waardoor kinderen zelf de pagina’s kunnen opentrekken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze kapot gaan. En of je het boek nu voor de eerste keer leest, of dat het een dagelijks terugkerend ritueel is, ze zullen elke keer genieten van de verrassingen die tevoorschijn komen. Absoluut een aanrader om in huis te halen.

Alle dieren worden groot is te bestellen in onze webshop voor €11.95.


Zie je mijn staart?

Daar zit een staartje aan!! Zie je mijn staart is een aaibaar voorleesboekje met uitklappagina’s van Anita Bijsterbosch. Jonge lezers leren dieren herkennen aan hun staart. Dit boekje is geschikt voor peuters vanaf 18 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Rara, wie ben ik? De dieren in dit boek laten eerst hun staart zien. Pluimstaarten, piepkleine staartjes, ronde staartjes… Weet jij welk dier er achter de flap zit? En in welk nestje wonen de babydieren? Kijk maar mee!

Ik zie een mooie, oranje, pluizige staart. Van wie zou die zijn? Het is de staart van een eekhoorn. Dag lieve eekhoorn, dag lieve eekhoornbaby’s!

Bestel het boek: Zie je mijn staart? voor €10.95 in onze webshop.