BabyshowerGefeliciteerd je vriendin is zwanger! Daar hoort natuurlijk een babyshower bij. Het kan veel werk zijn om te organiseren, maar wij helpen je er graag doorheen met handige tips.

Wat is een babyshower?

Een paar jaar geleden was de babyshower nog helemaal niet zo gewoon in Nederland. De idee├źn van een babyshower zijn vanuit Amerika komen over vliegen. Hier wordt het groots gevierd met een grote afgehuurde locatie, veel cadeaus, spelletjes en versiering. In Nederland wordt een babyshower steeds vaker gevierd, maar kleinschaliger.

Bij een babyshower wordt de zwangere dame in het middelpunt gezet door vriendinnen. Samen lekker bijkletsen, raden hoe de baby zal uitzien en welke naam hij en/of zij krijgt. Een babyshower wordt vaak georganiseerd door de vriendinnen van de zwanger dame, in overleg of als een verrassing. Ga je een babyshower voor je zwangere vriendin organiseren? De volgende punten zullen je helpen om het feest compleet te maken.

Datum

Voordat je alles gaat regelen is het natuurlijk handig om een datum te plannen waar je naartoe werkt. Hou er rekening mee dat het feest niet te laat gehouden wordt, want je vriendin moet nog wel relaxt kunnen zitten ;). Vaak wordt de babyshower twee maanden voordat ze uitgerekend is gehouden.

Locatie

De locatie is erg belangrijk. Wordt het bij je vriendin thuis of een locatie die afgehuurd wordt? Als je samen met je vriendin het feest organiseert is het een optie om het bij haar thuis te vieren. In het geheim organiseren bij haar thuis wordt ontzettend lastig. Want wanneer moet je de versiering dan ophangen? Een locatie afhuren is hierbij de beste optie. Ben je op zoek naar een locatie waar een babyshower gehouden kan worden? Bij Denderz wordt de aanstaande mama heerlijk verwend en in het zonnetje gezet door haar familie en vrienden tijdens een overheerlijke High Tea. Geniet met elkaar in een fijne ambiance aan onze mooie versierde stamtafel van alle lekkernijen.Uitnodiging

Als je het feest samen met je zwangere vriendin organiseert is het natuurlijk gemakkelijk om deze lijst samen te stellen. Het wordt wat lastiger als je de shower stiekem probeert te plannen. Vaak weet je wel wie er uitgenodigd moet worden, maar dan heb je de adressen en telefoonnummers nog niet. Probeer daarom om het adressenboekje, de agenda of de telefoon te bemachtigen. Zorg er wel voor dat het niet uit de hand loopt, een klein groepje is hartstikke leuk en dan kan de vrouw waarom het draait rustig met iedereen kletsen. Nadat de lijst met vriendinnen samen is gesteld, wordt het tijd om passende uitnodigingen te versturen.


Deze kaarten zijn in ons winkel op de westerkade 5 te krijgen!

Versiering

Bij een feest hoort versiering. Als het geslacht van de baby al bekend is, dan kan hier gemakkelijk op ingespeeld worden. Versiering in het blauw en roze is gemakkelijk te verkrijgen. Is het geslacht nog niet bekend? Dan kun je meerdere dingen doen. Je kunt gaan voor een themafeest, vind je vriendin een bepaalde kleur of sfeer helemaal mooi, dan kun je dat gebruiken voor de versiering. Ook kun je de vlaggen, ballonnen en slingers neutraal houden, zodat het voor een jongen en meisje beide geschikt is. Roze en blauw door elkaar is ook vaak terug te zien op dit soort feesten.


Hapjes

Een speciale taart voor een babyshower is heel normaal. Mooi versierd in het roze, blauw, paars, meerdere kleuren of een normale taart. Naast een taart kun je er ook voor kiezen om wat minder zoete hapjes er naast te doen. Fijne hartige hapjes als sandwiches, quiche of brood met verschillende sauzen.

Persoonlijke boodschap

Bij binnenkomst schrijft iedereen een persoonlijke boodschap op voor de aanstaande mama en/of baby waarvan een prachtige blijvende attentie wordt gemaakt voor de mommy to be.

Spelletjes

Er zijn onwijs veel spellen om te doen tijdens een babyshower. Wij hebben drie leuke spellen voor jou gevonden. Je vindt ze hieronder.

1. Raad het babyvoedsel

Koop verschillende potjes babyvoedsel en laat de gasten het proeven en raden wat voor groenten in het eten zit. Proef wat je jouw baby te eten geeft, misschien verander je van gedachte of wordt het een nieuwe favoriet!

Dit spel zorgt voor hilarische momenten en gekke bekken. Ontdek wie de avonturiers zijn en wie het niet durven te eten...2. Rara

Laat de vriendinnen raden hoe de baby zal worden.

Raad:

- het geslacht,
- de naam,
- de dag dat hij of zij geboren wordt,
- het gewicht en
- de lengte.

Het is leuk om te zien wie het goed heeft geraden als het kind geboren is.


3. Quiz

Een quiz met allemaal weetjes, zodat de kennis van de aanstaande mama wordt getest. Kijk wat ze al weet van de zwangerschap, de baby en help een beetje met het voorbereiden op het moederschap. Heeft ze 5 vragen fout? Laat haar dan een simpele opdracht doen.


Cadeaus

Leuke cadeaus om te geven zijn vaak de cadeaus die je zelf het liefste ontvangt. Cadeaus die handig zijn om in huis te hebben als de kleine komt zoals luiers, rompertjes, slaapzakken, een luiertas, kleding in verschillende maten of een waardebon voor de favoriete babywinkel. Persoonlijke cadeaus vallen ook altijd goed in de smaak. Wenskaarten voor de baby, zelfgemaakte kunstwerken om in te lijsten. Er is zo veel cadeaus te bedenken dat leuk of handig is om te geven, wees creatief!

Gemak

Voor het grootste gemak kun je bij Denderz de zaal afhuren. Hier kun je rustig feest vieren, zonder door anderen gestoord te worden. De taart, hapjes, locatie, versiering, een quizz en een persoonlijk geschenk worden hier allemaal geregeld. Natuurlijk in overleg. De taarten zijn overheerlijk en komen van Bake My Day. Heb je naast taart ook graag hapjes erbij? Zoete en hartige hapjes zijn beide mogelijk. De versiering komt van My Little Day en is ook in de winkel en webshop te verkrijgen. Na de babyshower kun je lekker de boel de boel laten.

Veel plezier met het organiseren van de babyshower! Het wordt vast een gaaf feest met leuke herinneringen. Vergeet vooral niet foto's te maken!